Vleesgroothandel, Abbatoir Anderlecht

Certificaten

Amnimeat levert aan tal van slagers, verswinkels en groothandels verspreid over heel België, Nederland en Luxemburg. Kwaliteit en voedselveiligheid is sinds de oprichting onze grootste zorg geweest. Om er zeker van te zijn dat al onze producten aan deze eisen voldoen laten wij ons dan ook door verschillende externe instanties controleren.

Met trots mogen wij dan ook stellen dat ons bedrijf voldoet aan de hoogste normen en kregen we volgende certificaten en erkenningsnummers:

E.G. en erkenningsnummer

Een EG-nummer wordt toegekend door het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen). Hiervoor moet het bedrijf voldoen aan de EEG-hygiëne-regelgevingen, en wordt het gecontroleerd en geïnspecteerd, zodat men zeker is dat de wetgeving, en het volledige hygiëne protocol gerespecteerd wordt. Dit bekomen EG-nummer zorgt ervoor dat een bedrijf voedingsproducten mag produceren en exporteren naar het buitenland.

Het EG- en erkenningsnummer van onze uitsnijderij is: EEG 1/05

HACCP

Dit controleproces zorgt ervoor dat er tijdens ons productieproces zo weinig mogelijk risico op besmetting is. Dit doen we door het HACCP-stappenplan te volgen. Er is een gevarenanalyse (HA), alle kritische controlepunten (de CCP’s) worden geïdentificeerd, criteria worden gespecificeerd, er wordt een controlesysteem toegepast, wanneer een CCP niet meer voldoet aan de criteria, worden er acties genomen, alles wordt geregistreerd en het systeem wordt geverifieerd door externe controles. Hoewel dit proces voor ons slechts de aanzet is, mag het belang allerminst onderschat worden.

HACCP

ACS – Certificaat

Wij behaalden het ACS – Certificaat, afgeleverd door AIB-Vinçotte international nv. ACS staat voor ‘Autocontrole Systeem’. De audit, gekoppeld aan het behalen van dit certificaat, focust vooral op hygiëne, HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) en traceerbaarheid.

Download certificaat

Vinçotte

FSSC 22000 – Certificaat

Dit certificaat werd ons uitgereikt door ISAcert bv en wordt jaarlijks aan de strengste controle op de markt onderworpen. De FSSC 22000 is een standaard die gebaseerd is op ISO 22000 in combinatie met PAS 220 ISO/TS 22002-1 voor producenten van voedingsmiddelen. De norm is ontwikkeld door Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) en het is de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie. De standaard is goedgekeurd door de GFSI en biedt een kans om internationale harmonisatie te realiseren. De FSSC 22000 is een volledig certificatieschema voor een managementsysteem voor voedselveiligheid.

Download certificaat